Markarbetena klara

HjullastareDet är mycket pul med att bygga vindskydd och vi gör det mesta av jobbet själva. Men ibland måste man inse sin begränsning och anlita hjälp av de som kan bättre. I helgen har Anders "Folkrace" Ekman fyllt upp i och runt grunden. Till sin hjälp hade han dottern och hennes pojkvän.

På sommaren är Rösåkern, som vindskyddet ligger på, snustorrt. Annat är det på vintern då det kan stå vatten lite var och här. Därför höjer vi upp golvet nästan en halv meter för att det säkert ska vara torrt för djuren inne i vindskyddet.

Det går åt massor av fyllnadsmaterial och i början körde vi dit sten som låg lite här och där på markerna. Till slut bestämde vi oss dock för att köpa att par lass 16-35.Och det är de lassen som Anders lägger inne i grunden.

Hjullastare

Flyttar en sten med spett och hjullastare

Vindskydd grundarbete

Anders har gjort ett kanonbra jobb. Kom och tittade på jobbet ena söndagen och nästkommande kom han med maskinen och fixade allt. Nästa moment är att bygga klart ena långsidan och därefter på med takstolarna.

Uffe flyttar betongblockHelgen innan Anders kom hjälptes Uffe, min bror, och jag åt med att fylla upp grunden med betongkross. Det primära var inte vindskyddet utan det var att få bort betongen som hade hamnat fel hemma på gården. Ett riktigt slitgöra!

betongjobb vindskydd

foderbord med betong

Det här blev inte som vi hade tänkt oss. Vi har tid på oss fram till i december innan foderbordet ska vara klart.

2015-10-05

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers