Hldeborg - nästa ridmål?

Hildeborg

Hildeborg är en gård som ligger strax norr om Lenstad och fågelvägen från Smedsgärde är det bara 2 km. Men nu är vi inte fåglar utan människor och hästar och då är det andra avstånd. Flera gånger har jag snurrat runt i Mittlandsskogen för att hitta en bra ridväg, dvs inget stängsel, inga höga stenmurar och inte allt för igenslyat eller vattensjukt. Men icke. 

Idag ger jag mig dock ut på nytt, efter att ha fått blodad tand av den röjning Cissi, Sigun, Thorsten och jag gjorde häromdagen. Det är idealiska förhållanden. Torrt i markerna och inga löv. Jag har tittat på kartor i timtal på nätet och tror mig veta att det finns en väg. Och det finns det, men jättemycket röjningsjobb. Frågan är om det är värt jobbet. Vi behöver röja cirka 1,5 km och skulle på så sätt kunna pussla ihop en ny ridslinga på en mil.

Omgivningarna närmast Hildeborg är naturreservat med massor av blommor och smådjur. Där finns även några "ruiner" från gamla boningar.

Hildeborg1
Markväg söder om Hildeborg

Hildeborg2
Gammal ladugård

Hildeborg3
Plötsligt tappar jag kollen på var jag är. Bara snår vart jag än tittar. Tur att jag har gps på mobilen!

Hildeborg4
Det "dyker upp" en mosse som jag känner igen. Här gick jag från andra hållet vid årsskiftet och letade efter en bra ridväg till Hildeborg.

2016 03 11

.

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers