De sälla jaktmarkerna

Von 2005

Von har bott i Lenstad de senaste 19 åren, men idag reste hon vidare till de Sälla jaktmarkerna. Så sorgligt, så många tårar, så mycket sorg, men så rätt. I hela sitt liv har Von hört dåligt och sista åren har hon varit i det närmaste döv. Även synen på vänster öga försämrades successivt, vilket är relativt vanligt bland hästar med silveranlag. För ett par dagar sedan hände det något med högerögat. En kvist i ögat? Ögat geggade ihop och Von såg plötsligt ingenting. Blind och döv! Det blev ett snabbt beslut. Lugnt och stillsamt åt Von lite nytt gräs på en plätt bakom stallet och fick en äppelbit. Hon märkte aldrig vad som skulle ske.

Bättre häst än Von får man leta länge efter. Mycket fina och väl separerade gångarter. Pigg och framåt. Hon har fått tre fina föl och även blivit mormor. Vi är många som har ridit Von och alla har vi älskat henne. De sista åren fick hon till på köpet fästman - Kurt.

Von110305
Von tyckte om att ligga i vindskyddet med solen gassande.

VonKurt 1991
Sista åren såg man alltid Von och Kurt tillsammans. Kurt vakade över sin fästmö och såg till att hon inte kom vilse.

vonGalopp
Von gick i egna tankar och märkte inte att resten av flocken gick ut på alvaret för att få vintervila. Vilken fart det blev på Von. Året var 2013.

2018-03-26 

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers