Blog

Förberedelser

Om två veckor ska de första fem korna resa till slakteriet och jag flyttar alla kor på nytt. Nu får de gå i hagarna närmast gården för att förberedas för ytterligare en flytt innan resan går av stapeln. Det gäller även för mig att kunna känna igen varje ko och det är inte helt enkelt. Några har tydliga kännetecken medan andra ser mer ut som enäggstvillingar.

Ko181101 1Highland Pride, Valborg och Catto ser jag på långt håll vem som är vem. Stora horn, tam och svart runt munnen.

Ko181101 1155 1507Det här är Royal Perth och Ivan. Ivan är stut och ser nästan likadan ut som Enöra. Å andra sidan gör det inte så mycket att jag inte kan särskilja dem, eftersom båda ska gå till slakt. Royal Perth är däremot inte så lätt att särskilja??

Catto och hennes dotter MärtaCatto med sin dotter Märta. I bakgrunden syns Lukas. Dessa tre kan jag nog hålla isär. Det är bara Lukas som ska till slakt.

Snövit, Tina och VeraSnövit och hennes mamma Tina håller gärna ihop. Vera, längst till höger, är lätt att blanda ihop med Tina. Här gäller det att ha koll på Snövit för att inte ta fel kossa.

StussanStussan, helt tam och kommer när jag ropar TomatinTomatin är ljus med mycket stora horn
Ko181101 Tora
Tora är underbart söt och älskar äpplen
Ko181101 Alva
Alva, mamma till Tora, spejar alltid

Ljuva Stussan 170527Ljuva och Stussan för ett år sedan.

2018 11 02 

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers