NYHETER FRÅN LENSTAD 2022

28 maj Sista äpplena
Min jordkällare håller en klass för sig. Idag tar jag de sista äpplena och de är nästan som nyplockade. Saftiga och goda. Om två månader kan jag skörda den första frukten. Det är augustipäron, små söta frukter.

23 maj Räven slår till
Så sorgligt! Svarta ankan har blivit tagen av räven, Ankorna för det mesta är inne i ankgården, men jag släpper ut dem när jag är i närheten. Utan att tänka mig för tog jag en promenad med Nico och då var Mickel framme. 

20 maj Sätter potatis
Kan man sätta potatis på enklare sätt än att lägga knölarna på tidningar och täcka med halm?

15 maj Trestjärnigt
Fem nya hästar har det blivit sedan senaste uppdateringen av hästprofilerna. De tre stjärnorna samt Sletta och Loppan.

26 april Vårhagarna
Våren är här och det växer på Mossen. Det är dags för hästarna att byta hagar. Korna får dock vänta en vecka till.

18 april Nedmonterat
Ett staket på 175 m tar lång tid att sätta upp, men det tar minst lika lång tid att ta ner. Det är staketet mellan Utloppet och Södra Alvarhägnet som har gjort sitt. 

3 april Utfodring på nytt sätt
Jag hoppas att det milda vädret ska hålla i sig och bara behöva utfodra en vecka eller två till. Under denna tid portionerar jag ut hö till hästarna och korna i massor av högar.

2 april Klara rider Tira
Klara är sju år och nu är det islandshäst som gäller. Shettisarna har varit en bra start på ridkarriären, Men om det ska bli något på lång sikt ska det vara islandshäst.

30 mars Alla tillsammans
Höet vid stallet är slut och jag flyttar "stallhästarna" till Rösåkern och Jutan där jag har 70 balar. Alla blir glada när det händer något nytt.

26 mars Insamling till Ukraina
Lova och Alma har bakat bullar som de säljer till oss i Lenstad. Bullarna är goda och värdefulla. Vi swishar betalningen till UNICEF.

19 mars Arbete och vila
Sofia Karlsson är ny på gården som instruktör och i skinande solsken undervisar hon både i markarbete och uppsutten. De som inte arbetar, de vilar.

15 mars Sophi rider Jarpur
Jag har duktiga medryttare på både Jarpur och Tira. Idag tar jag några kort när Sophi rider på Jarpur.

10 mars Murgröna och ung bilförare
Mitt i vintern när allt är grått och trist står de där i sin gröna fagning. Murgrönan klättrar högt upp i träden och är grön året om, men den är också "mördare". 

På eftermiddagen dyker Lova och Agnes upp och de kommer i en volvo. Inte vilken volvo som helst!

6 mars Vårtecken
Alla är vi lika ivriga i att finna de första vårtecknen. Det må vara blåsippor eller tranor, allt känns hoppfullt om en spirande vår.

21 feb Stopp i avloppet
Det har bubblat betänkligt i stallets golvbrunn ett tag, men jag slår dövörat till. Idag inser jag dock att något måste göras, nu när stalltoan är översvämmad.

9 feb Godisförråd
Hästarna äter av halmen så det står härliga till. Det är rena godsiförrådet i vindskyddet. Halmen har nämligen sin ax kvar och jag portionerar ut lagom mängder beroende på hur hagarna är. Blir det snö får de mera halm, men är det barmark hittar de alltid något att tugga på. 

27 jan På tre ben
Nico har hoppat runt på tre ben ett tag och idag blir han undersökt av veterinär. Hon hittar inget större fel på honom, men kanske har han en inflammation. En tablettkur på drygt en vecka ska nog göra susen.

26 jan Lena på besök
Gandur och Gandalfs ägare, Lena, är på besök och vi bor tillsammans hos mig. Jättetrevligt för oss alla fyra.

22 jan Förste- och andreskötare
Caroline är nummer ett och jag är tvåan. Det handlar om att ge Assa och Windy sin dagliga ranson av proteinfoder. Det är gårdens äldsta hästar, 31 och 34 år, som behöver extra lättugat foder.

18 jan Vaccinering och fika
Det är många hästar som vaccineras idag och det blir tid över för både samtal och fika.

16 jan Återigen stormvindar
Det blåser som vanligt på Öland och vid dagens inspektionsrunda räknar jag in de träd som jag måste ta hand om snarast och de som kan vänta på bättre tider.

15 jan Svimmade
Det är inte många gånger i mitt liv som jag har svimmat och definitivt inte på ryggen av en häst. Men någon gång ska vara den första och idag hände det på ridturen till Gubbarnas.

6 jan Öppnar grinden
Grindarna vid Långa järnvägsbanken har varit stängda hela betessäsongen och jag öppnade den en före jul. Nu tar jag en promenad och öppnar även den andra. Planen att gå hem via markvägen och Smedsgärde fick jag skrinlägga.

5 jan Vinterskörd
Den som spar han har. Idag skördar jag jordärtskockor, potatis och paprika. Riktigt lyxigt med nyskördade grönsaker mitt i vintern.

1 jan Gott Nytt År
Vi blickar framåt, men minns även 2021

appelblom

ankor

potatis

trestjarnig

mosshorvan2022

utloppstaket

nyarutiner

klara tira

allihop

ukraina 

arbetssamtjarpur sophi

murgrona

epatraktor1

avlopp

halm

vet 7434

rida020126

skotare 

vaccin

strom

suddig

grind

vinterskord

 

 

 

 

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers