Vinter på riktigt

vinter_6736.jpg  

Från  den ena dagen till den andra blir det vinter. Igår gjorde jag det sista av röjningen på Utloppshorvan och idag tar vi hem hästarna i vinterskrud. Tycker mig känna igen fenomenet.

I år måste vi leda hem fyra hästar som har skorna på, men vare sig broddar eller snösulor. De går som på styltor och kan halka rejält när vi ska passera isen på mossen. Sigun, Cecilia, Fadel och jag tar med oss grimmor och ger oss av i -7 grader och strålande solsken. Det är vinter på riktigt.

vinter 6739

Vi tar Eldur, Gandalf, Leikur och Safira i grimma och beger oss hemåt.

vinter 6740

 

vinter 6742

vinter 6743

vinter 6741

De lösa hästarna vet vad som gäller och när vi har passerat isen bär det av i full fart.

vinter 6746
Väl hemma och hästarna är nöjda. Betar av gräset som står kvar sen i somras. Sæfaxi rullar sig och får en utskälling av Nico.

vinter 6747

Vi räknar hästarna occh får det till 23. Det ska vara 25. Vilka fattas?

Det är Loppan och Hrefna. Jag går ut igen på alvaret och på Utloppshorvan står de två stona, som inte vågar gå över utloppsbäcken. Jag lockar och tar först den ena och sen den andra i grimma för att ta med dem över bäcken. Men nej! De vägrar. Det finns bara två vadställen där jag kan gå, men inget av dem passar hästarna.

Jag lämnat hästarna åt sitt öde och hoppas att de kommer hem senare idag eller imorgon. Jag har varit med om detta förut. Då var det Kolbeinn som inte vågade.

  vinter 9166

 2023 11 28

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers