Blog

Alva

Alva är född ute på alvaret i slutet av juni 2007 av Scottish Queen, nr fjorton. Något gick fel och Fjorton övergav sin kalv och vi hittade den inte. Efter två veckor får vi syn på kalven och hon har fått en ny mamma! Det är kvigorna som betar på Lenstad Alvar, som har tagit hand om Alva. Alla nio kvigor hjälps åt och nr 998 har släppt fram mjölk. Hon är nämligen dräktig och ska kalva i september. 

Alva bryr sig inte det minsta om att hon är adopterad och de svartvita kvigorna är helnöjda. Fjorton har glömt sin kalv. Kvigorna ska åka hem i augusti och det gäller för oss att föra ihop Alva med sin rätta flock. Alla korna stängs in på ett litet område nära gården och efter ett par veckor har alla blandat sig med varandra. Tvillingtjurkalven prövar till och med att dia på den svartvita kvigan! 

När Alva var åtta veckor åkte kvigorna hem till Kalkstad och Alva muade förtvivlat efter sin surrogatmamma. Under vintern 07/08 har Alva och tvillingtjuren fått kraftfoder morgon och kväll i stallets lösdrift. Det var nödvändigt eftersom det inte fanns någon vuxen ko som såg till att de fick i sig ordentligt med mat.

Alva sommaren 2010 med sin kalv nr 1050
Här är Alva med sin förstfödda kalv sommaren 2010

Alva mars 2008
Alva 9 månader

Alva med sin kalv ute på alvaret 2011
Sommaren 2011 kalvade Alva ute på alvaret.

Alva har nr 104, helt "regelvidrigt". Numret borde ha börjat med 7, som i 2007. Nummerlapparna tog slut 2007 och vi fick ta till reservlappar.

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers