Blog

Sæfaxi som handhäst

Linn är sugen på en ny häst och har gått och sneglat på Sæfaxi ett tag. Hon har fått lov av Kerstin, som äger Sæfaxi, att träna honom för att se hur han utvecklas. Sæfaxi är inte inriden och Linn har hittills bara låtit honom springa ett par varv i snurran. Idag tar vi med honom som handhäst för att se hur han rör sig. Linn lånar Tira och jag tar Jarpur med Sæfaxi vid handen. Cissi och Freya är med som påskjutare utifall att det skulle behövas.

Saefaxi hand1  Saefaxi hand2

Till att börja med håller jag Sæfaxi i grimskaftet, men efter halva ridturen får han springa fritt. Han rör sig fint, har stora och mjuka steg. Han håller sig bakom mig och hamnar både sist och i mitten av ridsällskapet. När vi är nästan hemma frestar höåkrarna, han tar en sväng ut på dem och sluter åter upp i vårt sällskap innan vi är hemma.

Det gick mycket bra och det är härligt att se glädjen hos den fria hästen. Han var svett när vi kom hem, trots att han "bara" följde med. Det är konstigt att det nästan bara är islandshästryttare som rider med handhäst. Det är ett utmärkt sätt att låta den unga hästen få ta till sig nya intryck och när jag har med mig mina äldre hästar får de bra motion utan att behöva besväras av en ryttare.

2016 03 28

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers