Blog

Hovslagare hela dagen

hovar190509 1

Två dagar tar det för hovslagare Anders att verka och sko de hästar som jag har ansvar för. Idag har han med sig sin elev, Katrin, och jobbet flyter på snabbt och effektivt. Jag har samlat in dagens hästar innan hovslagarna kommer och det går på löpande band. Katrin verkar, tar av skor och nitar skorna. Anders synar hennes jobb och så småningom ska hon även få sko.

hovar190509 3
När Dreitill blir verkad markerar han lite och Anders skär försiktigt och ser att det har varit en hovböld, som har värkt ut av sig själv.

 

hovar190509 2
Katrin tar hjälp av en liten fotpall när Litli Skjóni får skorna nitade och avfilade. Båda trivs med arrangemanget

 windy20190509  

Windy tar varje tillfälle i akt att få komma in i stallet. Fast hon redan var klar vid första dagens hovslagarbesök följer hon glatt med mig även idag. Första timmarna tillbringar hon i trädgården och därefter ställer hon upp sig i en box.

Hon är som en trogen hund. Går inte långt från stallet, grymtar lite för att påkalla uppmärksamhet och blir nöjd när hon får ett äpple eller morot. Windy har nyss fyllt 31 år.

Innan Anders och Katrin åker hem undrar jag förstås hur det är med tuppen, som fick en fristad hos Anders. Jo, han mår bra och kammen är på väg att växa ut. Han fick sex egna hönor och mår som en prins.

2019 05 09

 

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers