Blog

Första riktiga tävlingen i TREC

Upp klockan 04:15 och iväg en timme senare med Siv och Bjarney till Rotttne 13 mil bort. På Sivs inrådan rider vi debutklass och det är jag tacksam för. Det är svårt nog för en nybörjare.

TrecRottne7

 


Jarpur och Bjarney får pausa i en egen liten hage.

TrecRottne2

  TrecRottne1

Orienteringen mäter vi upp till sex kilometer och den ska inledas med tempo 7 km/timmen. Hur fort är det? Efter första kontrollen ska vi sänka tempot till 6,5 km/timme och efter andra kontrollen ska vi rida i 6 km/timmen. Vi tittar på klockan och kartan för att försöka få kläm på hur fort vi rider och träffar förvånansvärt rätt.6 km, två 5-minuterskontroller och i mål efter 65 minuter. Räkna ut det den som kan, men bra är det!

PTV-banan, dvs hinderövningarna, går si så där. Till att börja med tvärvägrar Jarpur att gå in i området. Brant stenig nerförsbacke med en stor sjö i blickfånget. Hur läskigt som helst. Så småningom kommer vi igång och tar oss igenom alla hindren relativt bra. 

TrecRottne5

Den som läser noga ser att Siv fick högsta poäng för sin långsamma trav. Grattis. Jarpur och jag red galopp och det gick med tredubbel hastighet och gav 0 poäng. Det är inte heller lätt att skritta fort. Både Siv och jag lätt bara hästarna gå för att inte riskera att de skulle få för sig att byta till en annan gångart! De gick alldeles för långsamt.

TrecRottne6
De fyra bästa ekipagen i Lätt klass var islandshästar!!! Det säger något om vilken häst som är den rätta,

 2012-06-18

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers