Blog

olycksTillbud

SMHI spår riktigt med snö till på onsdag och jag tänker att det är bra med framförhållning. Tar ut traktorn för första gången denna säsong och kör ut till ensilageförrådet på Jutan. De första balarna ska stå nära stenmuren vid Lilla Skogen. Jag backar ut balarna och ser inte riktigt var jag kör. Plötsligt kör jag över en stor sten i muren och fastnar med schaktbladet. Kommer vare sig fram eller bak. Hjulen slirar. Här gäller det at ta sats, tänker jag, och plötsligt far traktorn iväg bakåt helt okontrollerat och hamnar på sniskan i stenmuren. Jag blir jätterädd. Traktorn lutar nästan 30 grader och håller på att välta. Vet inte riktigt hur jag fick stopp på traktorn? 

traktornlutar

Jag är minst sagt skärrad och ser framför mig hur jag kunde ha legat under traktorn. Ringer till Leif, som lovar att komma. 

traktornlutar1 traktornlutar2

traktornlutar3

Leif puttar lite på traktorn och säger "Det är inte mycket som behövs för att den ska välta". Leif tar bort några stenbumlingar och tror att han kan dra loss traktorn försiktigt. Sakta, sakta drar han och så bra det går. Traktorn står på plan mark. En sten faller från mitt hjärta och jag vet inte hur jag ska kunna tacka Leif. Vad skulle jag göra utan honom?

2021 01 11

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers