Blog

Sällskap

Yster gör mig sällskap när jag går ut på Rösåkern för att fixa lite med staketen. Ensilagebalarna är bra utsiktstorn och även fina platser att vila på.

yster211115 3

yster211115 6

Under vägen ligger ett rör så att vattnet kan passera genom. Den som tittar noga på nedanstående bild ser att även Yster kan göra som vattnet.

yster211115 5

 

yster211115 2

yster211115 1

yster211115 4

På väg hem.

2021 11 11

På egna äventyr

Katterna och jag har varit i Byxelkrok hela sommaren och när det är dags att fara till Lenstad är det bara Strumpnisse hemma. Efter två timmars väntan på Syster Yster, bestämmer jag mig för att lämna kvar henne i Byxelkrok ett dygn. Klockan blir tio på kvällen innan vi är hemma i Lenstad. Strumpnisse blir orolig och vet inte var han vill vara. Ömsom stökar han runt i min säng under natten och ömsom springer han upp och ner i trappan samt ut och in i kattluckan.

Följande dag åker jag till Byxelkrok för att hämta Syster Yster. Snart är vi hemma alla tre i Lenstad. Tror jag? Var är Strumpnisse? När det har gått drygt fyra dygn utan att ha sett skymten av Strumpnisse, blir jag orolig. Har han gett sig av till fots norrut på ön?

Men icke. Jag har ett ärende till Skogsby på lördagskvällen och på hemväg mellan Kalkstad och Lenstad är det något som springer över vägen. Det är lite vitt på djuret. Kan det vara Strumpnisse? Jag stannar, hoppar ur bilen och ropar. Vips kommer Strumpnisse och jag kan fånga in honom och vi far hem. Så gott att vara hemma. En halv burk kattmat, en tallrik filmjölk och sedan sover han gott på sängen.

strumpnisse3 strumpnisse12

2021 08 14

Bara på lek

Nico har blivit fem månader och växer så att det syns. I Lenstad händer det något i stort sett hela tiden och Nico är med på det mesta. Allt från röjning och eldning till hästar och katter. Katterna är ett eget kapitel och emellanåt blir jag orolig för dem. Nico ser ut att vara hårdhänt när han sliter och drar i Syster Yster och Strumpnisse, men båda katterna är för det mesta med på leken. Ibland tar de dock sin tillflykt till ett träd eller bord.

nico strumpnisse

nico yster

nico yster2

  strumpnisse trad
nico 200604   nico 200530

2020 06 01  

Jaktlycka

jaktlycka

Katterna går ut och in genom kattluckorna och det är bara en tidsfråga tills de är riktiga stallkatter, Syster Yster tog sitt första byte idag och lyckan var stor. I alla fall hos henne. Jag var mer bekymrad och hade hoppats på att det skulle blivit en mus. Det blir det förhoppningsvis framöver.

2020 02 28

Mycket har hänt

Knappt tre veckor i Lenstad och det har inte varit vilka veckor som helst för Syster Yster och Strump-Nisse. Ja, så heter de och ni som var barn på 80-talet känner igen namnen, även om Strump-Nisse är en variant på Lillstrumpa. 

katter200213

Katterna har tagit hela huset i besittning, men är utestängda från sovrummen efter att Strump-Nisse hade kissat fyra gånger i min säng. Det blev till att köpa en ny bäddmadrass. En hankatt som kissmarkerar kan jag inte ha och redan på andra veckan i Lenstad blev därför båda  kastrerade. 

Nästa moment var att lära dem hur kattluckan fungerar så att de kan gå ut och in som de vill. Men först fick jag för mig att släppa ut dem i hönsgården. Lite frisk luft är alltid bra och i min enfald trodde jag att katterna skulle bli glada. Så fort jag släppte ner katterna var de borta. Syster Yster försvann in i ankhuset och Strump-Nisse kröp in under jordkällarens tegelpannor. Superrädda! Tack Sigun, för att du hjälpte mig att fånga in dem igen.

Får nog träna dem inne med kattkoppel, tänket jag, och Sigun lånade ut två koppel. Inte heller det gick bra. Vilken cirkus det blev.

katterna200213 3

katterna200213 7

katterna200213 9

Det här ska nog gå bra och den inre kattluckan har de äntligen fått kläm på. Den yttre kattluckan är lite knepigare, eftersom den är dubbel. En på insidan av ytterväggen, en på utsidan och däremellan en liten tunnel. Ett par dagar till och sen är det nog två nya stallkatter i Lenstad.

 

katterna200213 8

Den nya strategin blev att låta dem själva försiktigt gå ut på kökstrappan utan koppel. De fick testa en blåsig och smådisig dag. Och se, den strategin håller. De vågar bara gå ut en meter innan de går in igen.

katterna200213 5

Två inomhuskatter är en prövning. De är överallt och ingenstans!

katterna200213 1

katterna200213 4

  katterna200213 6

      katterna200213 2

2020 02 15

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers