Blog

Syster Yster protesterar

Fyra dagar på vift, två dagar resa och två dagar umgänge med bror och svägerska. Tack bästa tänkbara ryttare i stallet som tar hand om allt när jag far iväg. Det ger kraft för hela vinterns fodersäsong. Men Syster Yster var inte nöjd med att matte reste bort.

dalarna 8097

0 - 8 grader kallt och snö.

dalarna 8099

yster 8104

Syster Yster är inte nöjd och visar det tydligt genom att bajsa på hallgolvet. Som tur är kissar hon inte.

2023 01 03

Sällskap

Yster gör mig sällskap när jag går ut på Rösåkern för att fixa lite med staketen. Ensilagebalarna är bra utsiktstorn och även fina platser att vila på.

yster211115 3

yster211115 6

Under vägen ligger ett rör så att vattnet kan passera genom. Den som tittar noga på nedanstående bild ser att även Yster kan göra som vattnet.

yster211115 5

 

yster211115 2

yster211115 1

yster211115 4

På väg hem.

2021 11 11

På egna äventyr

Katterna och jag har varit i Byxelkrok hela sommaren och när det är dags att fara till Lenstad är det bara Strumpnisse hemma. Efter två timmars väntan på Syster Yster, bestämmer jag mig för att lämna kvar henne i Byxelkrok ett dygn. Klockan blir tio på kvällen innan vi är hemma i Lenstad. Strumpnisse blir orolig och vet inte var han vill vara. Ömsom stökar han runt i min säng under natten och ömsom springer han upp och ner i trappan samt ut och in i kattluckan.

Följande dag åker jag till Byxelkrok för att hämta Syster Yster. Snart är vi hemma alla tre i Lenstad. Tror jag? Var är Strumpnisse? När det har gått drygt fyra dygn utan att ha sett skymten av Strumpnisse, blir jag orolig. Har han gett sig av till fots norrut på ön?

Men icke. Jag har ett ärende till Skogsby på lördagskvällen och på hemväg mellan Kalkstad och Lenstad är det något som springer över vägen. Det är lite vitt på djuret. Kan det vara Strumpnisse? Jag stannar, hoppar ur bilen och ropar. Vips kommer Strumpnisse och jag kan fånga in honom och vi far hem. Så gott att vara hemma. En halv burk kattmat, en tallrik filmjölk och sedan sover han gott på sängen.

strumpnisse3 strumpnisse12

2021 08 14

Bara på lek

Nico har blivit fem månader och växer så att det syns. I Lenstad händer det något i stort sett hela tiden och Nico är med på det mesta. Allt från röjning och eldning till hästar och katter. Katterna är ett eget kapitel och emellanåt blir jag orolig för dem. Nico ser ut att vara hårdhänt när han sliter och drar i Syster Yster och Strumpnisse, men båda katterna är för det mesta med på leken. Ibland tar de dock sin tillflykt till ett träd eller bord.

nico strumpnisse

nico yster

nico yster2

  strumpnisse trad
nico 200604   nico 200530

2020 06 01  

Jaktlycka

jaktlycka

Katterna går ut och in genom kattluckorna och det är bara en tidsfråga tills de är riktiga stallkatter, Syster Yster tog sitt första byte idag och lyckan var stor. I alla fall hos henne. Jag var mer bekymrad och hade hoppats på att det skulle blivit en mus. Det blir det förhoppningsvis framöver.

2020 02 28

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers