Blog

Förberedelser inför vintervilan

Vädret har slagit om, det blåser och regnar. I helgen kom det cirka 30 mm och nu är det ingen som har vattenbrist. Det är snart dags för hästarnas årliga vintervila och förberedelserna är i full gång. Kollade stängslet på Norra Alvarshägnet här om dagen och det var i stort sett helt. Ett träd ligger över stängslet och ett elband har gått av. Båda sakerna är lätt åtgärdade och jag gör det i samband med att jag går ut med hästarna. Ulva och jag gjorde ett bra jobb förra året, då både staket och stolpar var nerrivna av älgar och rådjur.

tradTrillatIbland har man tur när träden faller. Den som tittar noga ser att trädet hålls borta från elstängslet av grenen från ett annat träd samt staketstolpen. Om inte, hade detta träd krävt en insats av motorsågen. Nu hoppas jag att allt håller sig på plats fram till jul. Alltid skönt att kunna skjuta på arbetsuppgifter!

Mur

Utmed hela östra sidan av hägnet finns hjärtmuren, byggd på 1800-talet. Den är 4 mil lång och 1,5 meter hög. Vilket otroligt arbete bönderna har gjort.

Anders har verkat 17 hästar och de är också avmaskade. Nu går de på Hemlotten i avvaktan på att gå ut på alvaret.

safira171024   Von171024
Safira är yngst i stallet och står helt tryggt utan att jag håller i henne när Anders verkar. Samma sak med Von, näst äldst. Hästarna har fin inverkan på varandra. Tyst och lugnt i stallet.

2017 10 24

   

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers