NYHETER FRÅN LENSTAD 2019

17 april Nio liv
Vimsan mår inte bra och jag vet inte vad det är. Hon försöker kräkas, är stilla och tyst Kanske har hon fått i sig något olämpligt. Efter att knappt ha ätit och druckit blir jag riktigt orolig. En veterinär behöver titta på henne. Men det är lättare sagt än gjort. Jag ringer sju veterinärer innan jag får napp.

7 april Sover gott om natten
När jag lägger mig på kvällen är jag så trött att jag bara orkar läsa en eller två sidor i boken. Jag kommer aldrig till sista sidan!

5 april Ny hönsras
Det sitter en höna i trädgårdslandet och jag blir minst sagt förundrad. Så stilla hon sitter. Är hon död?

3 april Nu är det klippt
Gandur ser ut som ett får under magen och jag tar fram fårsaxen för att få ordning på pälsen

24 mars En vanlig söndag
Stallet är fullt med folk från tidiga morgon till sen eftermiddag. Utöver den vanliga ridturen med efterföljande fika får ett par av oss även en lektionsridning.

16 mars Härlig ridtur
Fem ryttare ger sig ut på en härlig ridtur i Mittlandsskogen. Ridvägarna slingrar sig fram i skogen, över mossar och på Långa järnvägsbanken. Vi som har ridit i Lenstad i flera år, tycker att varje skogsparti är unikt, men Sophi som bara ridit i Lenstad en kort tid säger: "Jag tycker alla träd, buskar och mossor ser likadana ut". Men det gör de inte!

15 mars Tuppfäktning
Två tuppar i hönsgården är en för mycket. Den gamle tuppen har förlorat tuppfäktningen, men ändå vunnit. Är det möjligt?

5 mars Safíra som handhäst
Safíra har knappt varit utanför stallplanen, men idag vidgas hennes omvärldsbild. Hon får följa med som handhäst och vi rider Humlestigen och Asplunden. Alltid lika roligt att se en lycklig häst som gör glädjeskutt i galoppen och följer sina hästkompisar vart de än tar vägen.

2 mars Kurt får besök
Kurts matte kommer på besök och återseendet blir kärt får båda två. Efter att Kurt har fått massor av pussar och äpplen tar Filippa ut honom i paddocken och tar en ridtur. 

27 feb Fri tillgång på hö
Korna och deras sex hästkompisar får fri tillgång till hö resten av säsongen. Även ytterligare några hästar kommer att få det. Det här underlättar utfodringen morgon och kväll väsentligt.

24 feb Tidig vår
14 grader varmt och sol. Vem kan tro att det är februari? Utomhusfika och vedtillverkning står det på schemat.

16 feb Andra halvleken
Nedräkningen är påbörjad. Jag skönjer slutet på utfodringssäsongen.

11 feb Glömde gå hem
Ankorna är så glada över att kunna bada i den stora vattenpölen på Trekanten att de glömde gå hem innan mörkret föll.

8 feb Pälsvård
Ju ljusare dagarna blir desto med hår fäller hästarna. Gandur, som är mycket lurvig, får lite hjälp med pälsfällningen.

3 feb Morgon- och mellanmål
morgon och eftermiddag och lövkärvar samt halm däremellan. Dagen är väl inrutat både för mig och djuren. Jag belönar mig med att rida och djuren med mätta magar. Om två veckor är det halvtid i utfodringen. Alltid skönt när något jobbigt går mot sitt slut.

24 jan Passar på
Utmed åkerrenarna på de fyra höåkrarna vinkelrätt mot asfaltsvägen har jag cirka tio stora rishögar som måste eldas upp. Perfekt väder idag för de tre första rishögarna.

22 jan Vaccinationer
12 hästar "till rakning" och det går som en dans. Vi är många som hjälps åt och husveterinär Ingrid kan sin sak. 

20jan Vi röjer Kvarnhorvan
Det är stora träd som har fallit i ena hörnet av Kvarnhorvan. Stängseltråden är av och träden ligger på varandra. Dessutom är det ett dike mellan träden och Kvarnhorvan. Med motorsåg, traktor och handkraft får vi ordning på eländet. Vi belönar oss med Rosas grillade korv.

5 jan Sommarhö och ridtur
Idag tar jag det sista höet av det som slogs i oktober och nu får hästarna och korna efterrätt resten av fodersäsongen. Härligt fint sommarhö, som luktar himmelskt gott. Men det gäller att få in balarna i stallet.
De ryttare som har hästar med skor får en fin ridtur.

vimsan sjuk

elda

hona cissi

klippa gandur

jarpur ebba

hilma lo

ryttare190316 2

safira190305

kurtfilippa

vimsan190222

utfodra190215

anka190211

bladfoder

utfodring

vaccination1901

roja kvarnhorvan

sommarmat

rida jan19

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers