Blog

Årets kalvar

Valborg fick en kalv redan i mitten av april? Bara 7,5 månad sedan vår nye avelstjur Hans kom. Det kan inte stämma! Det måste ha varit Valborgs allra bästa kompis, Bond, som har varit i farten. Både Valborg och Bond var bara 14 månader när det begav sig.

I mitten av maj fick Valborgs mamma, Queens Seal, en kalv och nu är det väl ändå Hans som är pappa. För visst kan väl kor kalva två veckor för tidigt? Vi räknar med att få mer än tio kalvar i år. Ni som är intresserade kan hålla koll på denna sida där jag för in dem allt eftersom de kommer

Ville, 936, född10 aprilDet här är Valborgs kalv. Han heter Ville. Först när han var drygt en månad lyckades vi fånga in honom och sätta lappar i öronen.

Ville har nummer 936.

Svarten, nr 937, född 15 maj
Här är Queens Seal med sin tjurkalv. Han har en svart svanstipp och svart nos. Han får heta Svarten och får nummer 937.
Kalv 938, född 19 maj
Femton har fått en kvigkalv, nummer 938. Hon får heta Scotta.
Britten, nr 939, född 5 juni
Bonnie Scott slickar sin kvigkalv, som har nummer 939. Ett fint namn på B? Kan Britten passa?
   Highland Pride kalvar
Highland Pride orkade inte krysta ut sin kalv och jag fick hjälpa henne. Jag fick även gnugga kalven med en handduk. När Pride kom upp på benen efter kalvningen stapplade hon till och trillade ihop. Stackarn var alldeles slut.
Kalv 940, född 5 juni
Efter ett tag reste sig Highland Pride och slickar sin kalv. Highland Rose tittar på. Hon är dräktig och ska snart kalva.
Vad ska denna kalv heta? Någon som har ett förslag. Numret är 940.
Dalmore med sin kalv nr 941, född 13 juni
Nr 941 är bara några minuter gammal och Dalmore står lugnt upp och vaktar över honom. Ett namn som slutar på more ska det vara. Lismore Finest!
Kalv 942, född 15 juni.
Fjorton har fått en ljus tjurkalv. Han kommer bara att ha en öronlapp, eftersom vi misslyckades vid märkningen. Tången släppte inte och lappen slets av örat, som fick en ful reva. Stackarn så han skrek och Fjorton var orolig. Kalven är den ljusaste vi någonsin fått och får heta Witko.

Vi är mycket glada för Fjortons vidkommande, eftersom hennes första kalv blev bortadopterad. 

Kalv 943 heter Rosa och är född17 juni
Highland Rose har fått en kvigkalv, som vi inte har lyckats lappa. Så hon är EU-olaglig. När både ko och kalv är mer vilda än tama är det stört omöjligt att få fatt i kalven om den blir mer än ett dygn gammal. Vi hoppas kunna lappa henne i vinter då det är fodersäsong. Nu är hon ute på alvaret tillsammans med sina äldre syskon. Kalven heter Rosa.
Tullamore med sin nyfödda kalv, Oskar, som är född 8 juli mitt i värsta åskväder.
Tullamore fick en tjurkalv mitt i värsta åskvädret. Han får naturligtvis heta Oskar och har nummer 944.

2010 05 12

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers