Blog

Träningstävling

Så var det dags igen - träningstävling på Kollberggården. Jennifer, Sara, Linn och jag ger oss iväg tidigt på annandagpåsks morgon. Sara är chaufför, Linn är medhjälpare och Jennifer och jag ska tävla. För att kunna fokusera på uppgiften tar jag bara med mig Tira för att rida lätt fyrgång, V5. Det går över förväntan och vi kommer på fjärde plats.

Kollberggården är en riktigt fin anläggning och arrangemanget är väl planerat. Allt flyter på, det blir inga långa pauser och totalt är det 35 hästar med 50 starter. Som alltid träffar man många vänner och hinner byta ett och annat ord.

kollberg1Malin och Jossan ansvarar för tävlingen. 

kollberg4Tira går alltid bra, bara jag är koncentrerad och konsekvent.

kollberg7
En röd rosett blir det för fjärdeplatsen.

 

kollberg2Jennifer rider Garpur och får fina poäng.

kollberg5
De allra minsta ryttarna får ha ledsagare. Storasyster Vilma leder  lillasyster Rebecka.

kollberg6Magnus Gottfridsson tävlade för första gången på 30 år. Magnus var en av de första att ha häst i Lenstad, Sindri från Kalvsvik. 

 

kollberg3

I min klass var vi tre samtida ryttare på banan. I täten är Natalia med Idunn från Ulfsborg, halvsyster till Tira och född i Lenstad.

kollberg8Publiken på Kollberggården kommer nära inpå tävlingsbanan, vilket medför att man ser ekipagen väl.

2019 04 22

Ridlektion för Jossan

Det var länge sedan vi hade en instruktör på gården, men idag har Jennifer bjudit hit Josefine Berkeby, "Jossan", och det känns som om vi är på G. Jossan är både tränare och domare samt driver Stall Norremark strax norr om Kalmar.

lo hilma jossan  

garpur jennifer jossan

Jennifer kommer i full fart på Garpur och Jossan är snabb att hoppa undan. Det går lite lugnare för lillasyster Hilma på Lo.

lo hilma

tira jossan helena

Min plan är att tävla med Tira på Kollberggården på annandag påsk och det känns bra att ha Jossan som instruktör idag, eftersom det är hon som dömer tävlingen. 

2019 03 24 

Härlig ridtur

Fem ryttare idag och en konstellation som är helt ny. Sara-Garpur, Sophi-Jarpur, Agnes-Gneisti, Christina-Pärla och jag själv på Tira. Alla fem rider regelbundet, men aldrig har just vi fem ridit ihop. Det blir en lång tur: Långa järnvägsbanken - Kärringkullsstigen - Kärringkullen - Fyrtifemman och hem via Asplunden. Christina har en app med sig och mäter medelhastigheten till drygt 7 km/tim. Det är lite fortare än vad medelhastigheten i Trec för lätt klass. På Kärringkullen går det riktigt fort och hästarna tävlar med varandra som om det vore ett galopprace.

Vi tar även långa skrittsträckor och då kommer mobilkameran fram. 

ryttare190316 1

Sara i täten följd av Sophi, Christina, Agnes och mig själv

agnes gneisti

I skogen på 45:an fotograferar både Sara och jag. Bakifrån och även framifrån i en selfi.

  selfi190306

ryttare190316

 2019 03 16

Fem ryttare

Mina hästar har inte fått på sig skorna än och jag vågar inte rida på de isiga vägarna. Annat är det med resten av stallets ridhästar. De har skor och ryttarna ger sig ut på en tur. Som jag längtar att få ta mig en ordentlig ridtur

rida190105

Fem hästar - fem olika färger. Islandshästen är härlig på många sätt.

2019 01 05

Sista ridturen innan vintervilan

Planen var att rida över alvaret till Skarpa Alby och hem via Mittlandsskogen, men dagens väder bjuder verkligen inte in till det. Blåsigt, 5 grader och duggregn. Det har vi varit med om förr och vill inte göra om. Istället rider vi de gamla vanliga ridvägarna, men är noggranna att inte störa jägarna. Idag är det premiär på Öland för årets älgjakt. Det blir en kort runda och vi avslutar med fika i sadelkammaren.

Fika181027

2018 10 27

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers