Blog

En vanlig söndag

Stallet är alltid fullt med ryttare och besökare på helgerna. Stämningen är god och man hinner med att byta ett och annat ord med varandra. I tur och ordning kom: Christina, Tessan, Thelma, Sophi, Daniel, Ted, Sara, Ola, Linda, Gustav, Carolin, Sigun, Thorsten, Jennifer, Jonas, Hilma, Jossan, Agnes, Lova, Sandra, Ebba, Klara och Ann. Några fastnade på bild.

assa carolin 190105

sandra klara

lo hilma jossan

sara jonas

 

gneisti lova

fenja agnes

thorsten sigun

 jarpur ebba

eftersnack

2019 03 24

Tidig vår

Thorsten, Sigun och Kicki fikar tillsammans med Vimsan

Enligt SMHI är det vår på södra Öland och det känns verkligen. Termometern visar 14 grader, solen skiner och det är härligt att fika ute i den soliga hörnan vid stallet. Visman får sällskap av tre ryttare. Eller är det tvärtom?

För egen del passar jag på att kapa och klyva ved till vintern 2020/2021. Jag har hur mycket stock som helst och det räcker med råge för flera vintrar framöver. Det gäller bara att köra hem stocken, kapa och klyva. Soliga vårvinterdagar är perfekta för detta jobb.

 

Helena kapar stock

Helena klyver till ved

 

2019 02 24

Minnen från 2018

collage2018 1

Året går mot sitt slut och vi minns 2018: Snöig och blöt vinter, kort och intensiv vår, torr och solig sommar, höst med brittsommar och en ny vinter har just börjat. Det blev många roliga ridturer och vi samlade löv och gjorde kärvar. Så mycket fin gemenskap och trevliga stunder i stallet. Nu ser vi fram emot 2019.

2018 12 29

 Jägare?

Unga jägare

Vad kan dessa jägare månne skjuta?

 2005 11 27

Tyst och intensivt

Ja, så kan man beskriva min senaste vecka.

Fredag: Bridgespel fram till klockan två, därefter plocka grenar på en av åkrarna efter vinterns röjning av renarna. Plockar fram till solen går ned. Klockan tio sätter jag mig vid datorn och räknar ut resultatet från bridgespelet och mailar det till deltagarna.

Lördag: Packar släpkärran full med gamla möbler och kör till Byxelkrok för att påbörja inredningen av Nya huset. Hemma klockan 19 och hinner plocka grenar i två timmar

Söndag: Iväg klockan fem för att skåda fåglar i Kristianstad. Hemma klockan 19 och orkar plocka grenar i en timme. Tappade rösten i Kristianstad och kan överhuvudtaget inte prata. Blir helt stum.

Måndag: Assisterar hovslagaren med tio hästar och kommunicerar via teckenspråk. Orkar inte gympa på kvällen.

Tisdag: Assisterar hovslagaren med åtta nya hästar. Samlar ihop ensilageplast som ska iväg i morgon. Bridgespel på kvällen. Bra att man ska vara helt tyst i detta spel. Passar mig perfekt.

Onsdag: Kör tre vändor med ensilageplast från drygt 200 balar. Plastinsamlingen är tre mil norr om Lenstad.

Torsdag: På med sjöstövlarna för att laga staketet ute i mossen. Två timmar "vattengympa" utan att sjöstövlarna läckte det minsta. Tappade dock en liter vätska innefrån kroppen. Leif kommer med nya ensilagebalar till korna. Plockar grenar. Det tar aldrig slut! Kopplar av med att spela bridge på kvällen. Fortfarande ingen röst.

Äntligen fredag: Efter bridgespelet släpper vi ut 16 hästarna på Mosshorvan och 14 på Alvaret. Hinner plocka grenar innan jag räknar ut bridgeresultatet och packar för att åka till Byxelkrok på lördag morgon. Fasaden på Nya huset ska målas. Rösten är på väg tillbaka. Nu kan jag kraxa.

Saefaxi180427

 

 

Skjoni180422

Ensilage180425

fiskarbyxor2

  2018 04 27

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers