Blog

 Jägare?

Unga jägare

Vad kan dessa jägare månne skjuta?

 2005 11 27

Tyst och intensivt

Ja, så kan man beskriva min senaste vecka.

Fredag: Bridgespel fram till klockan två, därefter plocka grenar på en av åkrarna efter vinterns röjning av renarna. Plockar fram till solen går ned. Klockan tio sätter jag mig vid datorn och räknar ut resultatet från bridgespelet och mailar det till deltagarna.

Lördag: Packar släpkärran full med gamla möbler och kör till Byxelkrok för att påbörja inredningen av Nya huset. Hemma klockan 19 och hinner plocka grenar i två timmar

Söndag: Iväg klockan fem för att skåda fåglar i Kristianstad. Hemma klockan 19 och orkar plocka grenar i en timme. Tappade rösten i Kristianstad och kan överhuvudtaget inte prata. Blir helt stum.

Måndag: Assisterar hovslagaren med tio hästar och kommunicerar via teckenspråk. Orkar inte gympa på kvällen.

Tisdag: Assisterar hovslagaren med åtta nya hästar. Samlar ihop ensilageplast som ska iväg i morgon. Bridgespel på kvällen. Bra att man ska vara helt tyst i detta spel. Passar mig perfekt.

Onsdag: Kör tre vändor med ensilageplast från drygt 200 balar. Plastinsamlingen är tre mil norr om Lenstad.

Torsdag: På med sjöstövlarna för att laga staketet ute i mossen. Två timmar "vattengympa" utan att sjöstövlarna läckte det minsta. Tappade dock en liter vätska innefrån kroppen. Leif kommer med nya ensilagebalar till korna. Plockar grenar. Det tar aldrig slut! Kopplar av med att spela bridge på kvällen. Fortfarande ingen röst.

Äntligen fredag: Efter bridgespelet släpper vi ut 16 hästarna på Mosshorvan och 14 på Alvaret. Hinner plocka grenar innan jag räknar ut bridgeresultatet och packar för att åka till Byxelkrok på lördag morgon. Fasaden på Nya huset ska målas. Rösten är på väg tillbaka. Nu kan jag kraxa.

Saefaxi180427

 

 

Skjoni180422

Ensilage180425

fiskarbyxor2

  2018 04 27

Inluensan slår till

Det är knappt jag pallrar mig ur sängen på måndagsmorgonen. Ont i kroppen och 38 grader i feber. Det går influensa i trakten. Om jag bara hade kunnat vända mig på andra sidan och somna om. Men det är inget att be för. Ut och fodra djuren, vilket i vanliga fall är en enkel procedur på kvart, men denna morgon är det värre. Tillbaka i stugvärmen och jag däckar på soffan och sover hela dagen tills det är dags för eftermiddagsfodring. Som en skänk från ovan kommer Sara och tar hand om djuren. Cissi ringer mig på kvällen och erbjuder sig att morgonfodra samt ta in alla hästar till hovslagaren, som kommer på tisdagen. 

DreitillAssa180221

tapetsera

Två dagar med hovslagaren och två underbara ryttare, Cissi och Sigun, som tar hand om alla 21 hästar som ska skos och verkas. Med handkraft lyckas de även ta in en ny höbal så att jag slipper ta ut traktorn. De sköter utfodringen också. Tre dagar i sängen/soffan och influensan släpper taget om mig. När jag inte är sjuk :) är jag i Byxelklrok och tapetserar och då tar ryttarna också hand om stallet. Vad skulle jag göra utan mina stallgäster.

2018 02 21

Windy Girl och Emilia 

Emilia Mimmi och Windy
Emilia har ridit Windy  sedan hösten 1999 och är kompis med Maria.

2004 04 14

Caroline

Caroline

Caroline äger Assa och har varit i Lenstad sedan sommaren 2001. Hon har även ägt Fafnir, som hon sålde till Skåne 2003.

 

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers