Blog

Sol på åkrarna 

Lars Johan171220 2Ja, det ska det bli till våren när gräset börjar växa igen. Mina fyra åkrar vinkelrätt mot asfaltsvägen är kantade med stora träd som skuggar. På Övre är det även ett par rösen med höga träd. Leif har antytt flera gånger att jag bör göra något åt detta och som på beställning låter grannen röja sina åkerkanter. Kan det vara lämpligare än att be entreprenören göra lite jobb åt mig också.

Det blir mycket stock och ris som ska flisas för att ge värme åt nordölänningarna i Borgholms och Löttorps värmeverk. Lite blir det även till mig själv. Än är det inte klart och innan gräset gror måste jag även rensa allt som kommer att ligga kvar på åkrarna när maskinjobbet är färdigt. Skadorna på marken, efter de stora maskinerna, måste också åtgärdas och det har jag ingen plan för ännu. Kanske kan Leif eller Niclas hjälpa mig?

Lars Johan171220
Först ut är Emil med en maskin som kapar och lyfter träd och buskar. Han lägger det utmed åkerkanten och jag kommer lätt åt stockarna med bil och släp. Marken håller än så länge bra.

vedlass
Med motorsågen kapar jag lagom långa längder så är det bara att klyva upp det till ved. Stocken är färsk och klyvningen går som en dans.

Alfonsmark

När Emil är klar med kapningen kommer Erik med en ny maskin, som samlar ihop och lägger allt på en hög vid asfaltsvägen. Och nu blir det körskador! Kanalbron tar stryk och jag är riktigt orolig. 

Kanalbron171220 Kanalbron180107
Det här är vägen över kanalen före och efter att Emil har kapat och Erik har kört bort virket. Det är rejäla spår i marken och vyn är totalt förändrad. I våras brydde jag min hjärna med hur jag skulle få ner de stora träden och nu funderar jag på hur jag ska laga bron och marken.

 Ovre180107
Om man ställer sig på muren längst upp i det nordvästra hörnet på Övre kan man se ända ner till byn. Jag ser kvarnen vid bygatan och taket på stallet.

2018 01 07

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers