Blog

Bekvämt att kissa på låda

Vimsan171123

Vimsan är frisk efter en veckas penicillin. Under behandlingen fick hon inte gå ut och var tvungen att göra sina behov på en låda för första gången i sitt liv. Det tycks verkligen har fallit henne i smaken och några har kommenterat det:

"Tycker väl att det är skönt att slippa gå ut i det här skitvädret. Hon kommer nog välja att bli innekatt fram till mars/april."

"Gammal dam ska väl inte behöva frysa om stjärten."

2017 11 23

 

 

Stackars Vimsan

Vimsan171108 2

Det går inte att nudda vid Vimsan utan att hon "skriker". Hon ligger i tamburen, på mattan vid sin kattlucka, utan att röra sig. Jag böjer mig ner för att titta om jag kan se något. Men icke. Petar lite på henne och hon gnäller högt. Hela dagen och följande natt ligger hon på mattan. Jag ser att hon hasar sig ut nästa morgon och strax in igen och lägger sig ner. Det går två dygn och Vimsan får i sig 10 - 15 räkor. Det enda jag lyckas fresta henne med. Ringer veterinären och får komma dagen därpå.

Veterinären konstaterar att Vimsan har blivit biten på ryggen av en annan katt och fått en rejäl inflammation. Det är en stor varfylld bulle på ryggen och det gör ont i hela bålen. Hon kan inte ta i för att bajsa och knappt röra sig. Det blir dränageslang för att få ut varet, smärtstillande och penicillin i sju dagar.

 

Vimsan171108 1

Veterinären sätter på en tratt över huvudet, men den tar jag av efter ett par timmar. Vimsan når ändå inte runt med huvudet till ryggen och då ska hon inte straffas med en huv!

Nu får Vimsan vara inne i en vecka och för första gången i sitt liv göra sina behov i badrummet på egen låda. Det fattar hon direkt. Släpper ut henne i hönsgården ett tag för att hon ska få lite frisk luft. Både hönsen och Vimsan är lite förundrade över den nya ordningen.

Katter har väl nio liv?  Det här är bara andra gången hos veterinären så hon har sju kvar.

2017 11 16

Vimsan hos veterinären

Vimsan hos veterinär Satu KärnaVimsan ligger på en kudde och gnyr. Vi får inte röra henne. Oj så ont det gör. Efter ett par timmar haltar hon fram till matskålen och dagen därpå är hon pigg. Det var väl inte så farligt. Men dag tre ligger hon alldeles stilla och gnyr igen. Iväg till Skogsbykliniken som ligger nästgårds. Veterinär Satu Kärna ser att Vimsan har varit i slagsmål och blivit rejält biten i höger bak. Vimsan får smärtstillande och penicillin. 

Jag misstänker att det är en jättesöt gräddgul katt och en svart buskatt i byn som Vimsan har rykt ihop med. De är nya i byn och två mot en är nog för mycket för Vimsan. Hon får bita ihop och minska sitt revir till området kring stallet. Här kan hon kanske få hjälp av ryttarna att hålla sitt revir.

Nu ligger hon och sover ömsom på terrassen och ömsom i min säng.

2016 06 15

Vimsan

vimsan041104 300  

Vimsan hittade vi övergiven i en stenmur i Lenstad 2003 och då var hon bara ett par veckor gammal. Såsom alla katter har hon sin personlighet. Vimsan kan inte jama, men spinner desto mer. Hon är liten till växten och bits gärna. Antingen om man klappar henne fel eller när hon jagar ens fötter. På natten sover hon intill mitt huvud och ligger blick stilla.

Hon väljer själv var hon vill vara och har egen dörr på huset. Det har sina för- och nackdelar. Vi slipper kattlåda, men får istället in möss och fåglar.

Vimsan 5v

 vimsan160205 2

vimsan160205 1

Vimsan svala

Vimsan 150404 4

Vimsan100307

Vimsan171127

VimsanChiun0401

Vimsan och Chiun

Mer att läsa om Vimsan

2017 11 27

Vimsan vaktar blommorna

Vimsan har vaktat julblommorna ända sedan julafton. Oftast ligger hon på pappret, vår hästlista, och då vaktar hon alla hästarna också.

Året runt finns denna lilla korg och då är den bästa viloplatsen

2014-02-28

Fler artiklar...

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers