Blog

Stackars Vimsan

Vimsan171108 2

Det går inte att nudda vid Vimsan utan att hon "skriker". Hon ligger i tamburen, på mattan vid sin kattlucka, utan att röra sig. Jag böjer mig ner för att titta om jag kan se något. Men icke. Petar lite på henne och hon gnäller högt. Hela dagen och följande natt ligger hon på mattan. Jag ser att hon hasar sig ut nästa morgon och strax in igen och lägger sig ner. Det går två dygn och Vimsan får i sig 10 - 15 räkor. Det enda jag lyckas fresta henne med. Ringer veterinären och får komma dagen därpå.

Veterinären konstaterar att Vimsan har blivit biten på ryggen av en annan katt och fått en rejäl inflammation. Det är en stor varfylld bulle på ryggen och det gör ont i hela bålen. Hon kan inte ta i för att bajsa och knappt röra sig. Det blir dränageslang för att få ut varet, smärtstillande och penicillin i sju dagar.

 

Vimsan171108 1

Veterinären sätter på en tratt över huvudet, men den tar jag av efter ett par timmar. Vimsan når ändå inte runt med huvudet till ryggen och då ska hon inte straffas med en huv!

Nu får Vimsan vara inne i en vecka och för första gången i sitt liv göra sina behov i badrummet på egen låda. Det fattar hon direkt. Släpper ut henne i hönsgården ett tag för att hon ska få lite frisk luft. Både hönsen och Vimsan är lite förundrade över den nya ordningen.

Katter har väl nio liv?  Det här är bara andra gången hos veterinären så hon har sju kvar.

2017 11 16

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers