Skritt på lång tygel

Lena och jag rider Gubbarnas Trädgård och tar snabbaste vägen hem i värmen. dvs asfaltsvägen. Vi skrittar och möter en bil, som saktar in, och hästarna passerar utan problem.

armbrottMen så kommer det ytterligare en bil, som kör lite fortare. Tira blir rädd och slänger sig ut på åkern, snubblar ner för den branta slänten och både Tira och jag rullar runt. Jag tar emot med vänsterhanden och känner direkt att något händer inne i handen/armen. Om jag bara hade hunnit kortat upp tyglarna!

Caroline kör mig till lasarettet, där läkaren konstaterar ett brott på ett av underarmsbenen nära handleden. Sån tur, säger jag till läkaren, att det inte var värre. Om fyra veckor ska armen vara läkt. Han verkade tycka mer synd om mig än vad jag själv gör.

2021 06 13

 

Sommarhästar

Tre sommarhästar har anlänt. Teitur, som "alltid" kommer och två nykomlingar; Vipar och Faramir. Teitur får gå i den mindre flocken på Västeralvaret och Vipar samt Faramir på Mosshorvan och snart på hela alvaret. Jag delar upp hästarna i två flockar på sommaren för att få bra harmoni. 

sommarhast21 4
Hästarna på Mosshorvan ser att något är på gång.

sommarhast21 12

Alla hälsar på nykomlingarna.

sommarhast21 3

sommarhast21 11

sommarhast21 1

Teitur blir också välkomnad och först ut är Freyja.

sommarhast21 6

sommarhast21 8
Tira och Teitur är syskonlika, fuxar utan tecken båda två, och Tira försöker hävda sig.

sommarhast21 9

Det blir lite spring i båda flockarna, men snart är det maten som är mest inressant.

sommarhast21 10

2021 06 19

Coronasäker städning

Det råder fortfarande restriktioner på grund av pandemin och vi städar därför i två grupper. Första gruppen sopar golvet och tvättar väggarna. Andra gruppen tvättar golvet. Ingen gemensam fika och visst är det trist, men vi vill inte riskera att sprida covid 19, även om vi känner oss friska och flera är vaccinerade.

stada21 7

stada21 6stada21 5

 

stada21 9

stada21 4

stada21 8

stada21 2

stada21 1

stada21 3För egen del blev det ingen städning och jag pekade med hela armen.

2021 06 19

DreitilL och Prins

Dreitill och Prins har varit i Lenstad i många år, men nu är det dags att resa. Prins till Skåne och Dreitill till Uppland.

prins linn 0105 2Båda hästarna ska nu bli ridna och inte bara gå och lata sig på alvaret. Tror det blir jättebra för båda.

I deras ställe har Kerstin lämnat lille Stjarni i Lenstad. Han behöver komma ut på stora marker med gott om mat.

2021 06 30

 

Morgonrutiner

Det är lugnt och stilla i Lenstad på morgonen, men när klockan närmar sig nio är det uppbrott och hästarna går för att dricka vatten.

morgonrutin5

morgonrutin4

morgonrutin6

morgonrutin2 morgonrutin1

2021 06 11

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers