Trestjärnigt

Stjarni, Stjarna och Álfastjarna - tre hästar med nästan samma namn, Stjarni kom redan förra sommaren, medan de två stona kom nu på vårkanten. Stjarmi och Álfastjarna är jämngamla, fyra år, men har kommit olika långt i sin utbildning. Stjarni får fortsätta utan krav, medan Álfastjarna redan är inriden. Den tredje stjärnan, Stjarna, rids av Ulrika. Stjarna flyttade från Kalkstad och hon var inte van vid att gå i flock. Efter lite trixande har hon funnit sig till rätta.

  Stjarni från Holma  Stjarna från Sletterne  Alfastjarna från Vidunge   

Ytterligare två hästar har anslutit till gården under våren. Det är Sletta och Loppan.

2022 05 15

Potatis under täcke

Gårdens odlingar är bara småskaliga, förutom vallen. De senaste åren har potatisen blivit angripen av någon ohyra och jag gör ett försök till förändring. 

potatis1 potatis2

Sigun har försett mig med tidningar som jag ramar in med stockar. Ut med potatisen och på med halm och hö. Nu är det bara att vänta och jag räknar med att skörda rena, fina och stora potatiar i höst.

2022 05 20

Räven slår till

 anka3st

Mina tre ankor är åtta år och håller tätt samman. De lägger några ägg på vårkanten, men i övrigt är de bara till trevnad. Lite som katterna. 

anka3stbad

Ankorna går fritt i trädgården och gör även lite utflykter till vattenpölarna på gatan och vattnet på Trekanten

anka3stkex anka svarta

Ankorna älskar mariekex och den Svarta äter ur handen. Hon är den som håller sig framme först.

ankrester

När jag kommer hem efter en promenad med Nico ser jag inte den Svarta. Jag går runt och letar ända fram till det mörknar, men ingen Svarta. Anar det värsta, men hoppas att hon bara har gått lite för långt och övernattar i det fria. Det har hänt förr.

Nästa dag går jag kors och tvärs över markerna, men ser inte Svarta. Plötsligt "snubblar" jag över en massa fjädrar på marken och inser att det är räven som varit framme. Åtta år är en lång tid utan räv vid huset. Jag har sett räv ute på Mossen och även på Södra Alvarshägnet och borde väl ha stängt in ankorna när jag lämnar trädgården. Nu gör jag dock så  och funderar på om den Vita och Grå kanske ska få en drake. Så glada de skulle bli om de fortfarande är fertila och skulle få ta hand om en massa ällingar.

Få se hur jag gör.

2022 05 23

Murgröna både dödar och föder

murgrona2

Murgrönan slingrar sig uppför askens stam och ser magnifik ut. Trädet är grönt året om! Till slut tar dock murgrönan död på asken och det är stora träd som faller över markerna. Thorsten erbjuder sig att hjälpa mig med röjningen och vi arbetar sida vid sida.

murgrona1

 

murgrona3

Det blir en släpkärra full med murgröna som jag kör ut till korna. På mindre en en timme är det uppätet.

2022 03 10

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers