Tre flickor till häst

Boje och Moa kommer med sina tre döttrar för att rida. Klara och Stella har ridit lite förr och får Tira och Jarpur, medan Svea får åka med på Gneisti. Vi tar en tur utmed Kyrkvägen.

ridflickor 8928

ridflickor 8939

Vi vänder på Asplundshorvan och där är det svårt att hålla hästarna från det goda gräset. Flickorna får kämpa och det gör de bra.

ridflickor 8941  ridflickor 8940

ridflickor 8945  ridflickor 8946

2023 09 16

 

Premiär för Leikur

Angelica och Leikur har tävlat på Häradsvallen och fick två hedervärda placeringar. För Leikur var det första gången på tävlingsbanan och han presterade tillsammans med Angelica en tredjeplats i gædingakeppni. Grattis till både Angelica och Leikur. I sportklassen red Angelica V5 och fick 4,6 i slutpoäng.

angelica_0772.jpg

  angelica 7316  angelica 7279

2023 09 24

 

Klurig katt

strumpniss 6450Vädret slår om på en dag och semestern i Byxelkrok är över. Nu gäller det "bara" att stänga in katterna i sina transportburar. Syster Yster är hemma för det mesta och tar det med ro. Strump-Nisse är däremot mest på vift och kommer bara hem för att tanka. Jag arrangerar kattluckan så att Strump-Nisse kan gå in men inte ut. Väntar hela natten och en bit in på morgonen. Ingen Strump-Nisse Jag åker hem med Syster Yster och ber både Boje och Ulva att hålla koll på stugan. De ska åka hem senare på dagen respektive dagen därpå. Strump-Nisse kommer inte hem och till slut ber jag Ulva titta under sängen. Kanske har han gömt sig där. Ulva ringer: "Du har ställt kattluckan på utgång. inte ingång!" Nej, säger jag. Någon har ställt om låset. Jag åker till Byxelkrok dagen därpå och håller koll på både luckan och stugan. Jag är borta en timme och då har Strump-Nisse passat på att gå in i stugan, ätit mat och låst upp luckan. Sicken klurig katt.

Jag sätter två spikar intill luckan så att den är säkrad på enbart ingång. Går och lägger mig. Klockan ett på natten kommer Strump-Nisse hem. På morgonen packar jag in Strump-Nisse och Nico i bilen och far hem till Lenstad.

strumpisen 8787

 

katt 6390

Byxelkrok är annorlunda jämfört med Lenstad. Mängder av hus, bilar, cyklar, hundar och folk. Katterna finner sig till rätta och jag tror att de, liksom jag, mår bra av miljöombyte.

katt 6356

Katterna spanar på fåglarna. Det är en familj med talgoxar samt en och annan nötväcka och hackspett som besöker fågelmataren.

 

katt 6392

katt 6473

 2023 08 09

 

 

Oddurkampen

Oddur islandshästförening anordnar Oddurkampen i Lenstad i år. Det blir min och Lindas uppgift att arrangera detta och vi gör det som en mini-TREC. Uppslutningen är god med 15 ekipage varav 10 hästar är uppstallade i Lenstad.

För de flesta var det här en ny upplevelse och många tyckte att det var svårt, men roligt. 

oddurkamp 6576
Samling på gårdsplanen för genomgång

oddurkamp 6577
Helene och Dokka.

oddurkamp 6578

Anna-Lena rider korridoren på Tira.

oddurkamp 6579

Thelma och Bartes går över den låga bron.

oddurkamp 6581  oddurkamp 6594

oddurkamp 6584
"Låga grenar" är en rolig uppgift. Det gäller att lägga sig platt i god tid och inte resa sig upp för tidigt. Carolina och Gandalf klarar det fint.

oddurkamp 6586  oddurkamp 6600

Lova och Alma

oddurkamp 6598
Angelica och Leikur på väg in under "Låga grenar".

oddurkamp 6604
Linda, domaren, startar ekipagen som ska rida en liten orientering.

oddurkamp 6610
Avslutning med rosetter till alla.

2023 09 09

Afrikanska dvärggetter

get 6572Det arbete som är mest krävande på gården är att röja sly och jag anlitar folk till det ett par dagar per år. Gubbarna röjer på de mest jobbiga ställena och resten ska jag röja själv. Länge har jag funderat på alternativa lösningar på röjarbetet. Fler kor vore ett sätt, men kanske är det bättre med getter. De lär ju äta det mesta. 

 

get 8865

get 8854Efter lite letande bland lantbruksannonserna på nätet får jag napp. En getmamma med sina tre avkommer är till salu. Perfekt att starta med en liten flock. Nu har de varit här knappt en vecka och det artar sig bra. De håller sig på plats, dvs går inte in i byn. De har, liksom fåren hade, frihet under ansvar. De kan röra sig över hundra hektar om de vill. Men det gör de inte. Än så länge håller de sig nära gården och går regelbundet tillbaka till stallet. Så småningom ska de väl hitta buskarna, som de har till uppgift att hålla efter. 

Första natten och förmiddagen är det inomhus som gäller och det blir syrenbuskar till frukost.

get1

get 8859

För att veta var hemma är, får getterna börja i den lilla sjukhagen intill stallet och ankorna.

get 6574

 get 8863

2023 08 27

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers