Alternativa vägar

Sigun hör av sig på morgonen och undrar om jag vill följa med och röja vid "skogsruinen" i Hildeborg. Jag är inte svårflörtad och gör mig strax klar med fika och redskap. Vi ska röja fram ytterligare en ridväg så att vi får många alternativa vägar att ta oss fram till ruinen i skogen. Thorsten har pratat med markägaren och det är fritt fram att röja hur mycket vi vill.

Thorsten och Sigun röjer i Hildeborg

Helena röjer i Hildeborg

Vi tar sikte på en mur som ska leda oss rätt på ruinen. Men ack så svårt. Den som har varit i Mittlandsskogen vet vad jag talar om. Snart tar vi oss inte fram och viker av från muren. Plötsligt är vi mitt i ingenstans. Bara skog runt omkring oss och många stenmurar, som vi inte har en aning om vilken funktion de har haft. Vi delar på oss och snart är jag vill och ensam. Ser inte en skymt av Thorsten och Sigun. Sigun ringer och säger att de har hittat ruinen, men vi hör inte varandra trots att vi ropar. Fram med gps:en så att jag går rakt och i rätt riktning. Blåser två korta signaler i visselpipan och plötsligt får vi syn på varandra.

Sigun snitslar

 Fika i kobåsen

Vi tar plats i det gamla fähuset med stenflisor som avskiljare för kräken. Det är gott med fika och vi får förnyade krafter att leta oss tillbaka till den rätta muren.

Karta med ridvägar i Hildeborg

Till slut får vi ihop den nya ridvägen med de gamla och vi har en ny slinga i Hildeborgsområde. Det är den gula ridvägen som är ny för dagen.

2018 11 15

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers