Vimsans tredje liv

En katt lär ha nio liv och Vimsan har just påbörjat sitt tredje.

På fredag eftermiddag gick hon ut, "försvann" och var borta hela lördagen och söndagen. Hon som alltid är inne på nätterna och sover nära mig. På söndagen gick jag runt i byn, ropade och letade. Så mörka tankar jag hade och så dåligt jag sov. På söndag kväll dök hon upp och kröp undan. Hon varken åt eller drack och försökte kräkas. Vad har hänt? För säkerhets skull fick hon en dos avmaskningsmedel. Lockade med räkor och hon åt tre. På måndag morgon var hon borta igen och kom in sent på kvällen. Försvann ut under måndag-/tisdagsnatten utan att ha rört räkorna. Kommer in på nytt sent på tisdag kväll och sover hela natten hos mig. Äter inget på onsdag morgon.

Nu stänger jag kattluckan och ringer Skogsbykliniken. De har ingen möjlighet att ta emot Vimsan och tycker att hon bör komma under veterinärvård snarast. Ringer Betty Pet i Färjestaden. Nej, fullbokat. Ringer veterinärkliniken i Borgholm. Nej, fullbokat. Ringer veterinärkliniken i Kalmar. Nej, fullbokat. Ringer vår husveterinär, Ingrid. Bortrest. Ringer veterinärstationen, men de tar sig inte an katter. Ringer djursjukhuset i Läckeby, som har jour, och jag får en tid 17:30. Det är 3,5 mil dit och till Skogsbyklinken är det fyra kilometer.

Jag ringer åter till Skogsbykliniken och får lite råd och dåd av dem. De ber mig återkomma 15:30 så kan de kanske hjälpa Vimsan. Och det gör de. Vimsan får två sprutor och näringslösning under skinnet. Vimsan är 16 år och det kan bli problem med bland annat njurarna. Veterinär Satu Kärna känner och klämmer på Vimsan och tror att allt ska bli bra. Jag får med mig en spruta mot illamående, som Vimsan ska ha på torsdag morgon. 

vimsan190417
Skönt att slippa kattburen.

 

vimsan mat
Jag får med mig specialmat, som är bra för oroliga magar samt en spruta mot illamående.

 vimsan171123
Vimsan sitter bakom soffan för att få lugn och ro. Nu får hon vara instängd ett par dagar och gå på låda.
  vimsan soffa

 2019 04 17

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers