Harvar efter bajs

bajsplockare

Många hästar ger mycket bajs och jag inser att hagarna behöver saneras på ett smidigt och relativt enkelt sätt. Jag googlar febrilt på nätet och hittar till slut en bajsplockarmaskin. Perfekt! Men kan den fungera på mina betesmarker? Susanne och Magnus, som driver Nyttorps islandshästar, har en sådan maskin och jag far dit för att få återkoppling. 

Magnus avråder mig. En sån här maskin fungerar bara på plana ytor och helst ska det inte vara för stora hagar. Maskinen passar nog bäst på travhästars små rasthagar.

Resan till Nyttorp är dock inte förgäves. Linda är där och där finns även Særúns föl.

saerun fol

magnus linda

Till slut kommer jag fram till att vi måste nog plocka bajs "för hand" och kanske kan även harvning bidra till bättre hagmiljö. En harv kan jag dessutom använda för att hålla ordning på paddocken.

Sagt och gjort. Harven kommer i princip omgående, men den är tung och det krävs lite funderande innan jag drar igång.

harv 2

harv 1

 

harv 3

Anna-Lena och Sigun hjälper mig. Det gäller att vända harven rätt. Ena sidan upp för att harva i paddocken och andra sidan upp för att harva i hagarna.

Paddocken blir jättefin, men jag är inte lika säker på att bajset i hagarna blir tillräckligt sönderdelat. Framtiden får utvisa resultatet.

2020 05 13

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers