Fluga fick fång

fluga190601

Fluga fick fång för tag sedan och vi lät henne stå på halmbädd, äta hö blandat med halm samt gav henne smärtstillande. Hon blev bättre, men inte riktigt bra. Veterinären ansåg även att hon hade PPID, det som tidigare kallades cushings syndrom, och det är en hormonell sjukdom som bland annat ger fång.

Birgitta och Björn var både ledsna och bekymrade över Flugas tillstånd och kom så småningom fram till att det bästa var att Fluga fick somna in. Ett fortsatt liv med risk för fång och därmed begränsning under sommarperioden bidrog till beslutet. Som alltid är det svårt att ta bort en kär häst och för Birgitta och Björn blev det mycket mer än att bara låta Fluga somna in. De har fött upp hästar i flera årtionden och Fluga var deras sista häst och därmed tog även deras hästliv slut.

fluga170501

Fluga har varit i Lenstad i många år och fick sitt sista föl fick här. Det var en minnesvärd föltid, med vakande hästar omkring Fluga och fölugen. Men mest minns jag nog när Birgitta och Björn kom med flaggan i topp och firade Flugas 20-årsdag.

Det var inte bara Birgitta och Björn som var ledsna, även Kurt gnäggade efter sin fästmö i två dygn. Nu hoppas jag att Kurt ska hitta en ny käresta i flocken under vintervilan. 

2020 10 22

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers