Ny familj

Kycklingen som föddes i juni 2017 har fått en ny familj, vilket verkligen inte var något som jag önskade. Så här var det:

På morgonen går jag ut för att ge hönsen och ankorna mat och ser direkt tuppen och den svarta hönan ligga döda inne i hönsgården. Först förstår jag ingenting och tror i min enfald att de har frusit ihjäl i det starka nordanvinden med snö som ven i natt. De tre ankorna sitter nämligen tätt tillsammans invid dammen. Snart ser jag dock att de är ihjälbitna och ser mig omkring. Ytterligare två döda hönor. Jag går in i hönsrummet och där ligger det fler. Endast en skrämd höna sitter gömd bakom lastpallen.

anka180402

Det har snöat under natten och jag letar efter spår. Är det en räv? Nej inga rävspår. Det är en mård som har trängt sig in i en glipa mellan nätet, matkällaren och maskinhallen. Så dåligt samvete jag får. Borde ha sett detta hål. 

hona1 180402

Allt som allt är det åtta döda hönor samt tuppen. Hur ska jag göra med den ensamma hönan? Som av en händelse behöver hönsen som bor granne med Carolin, Assas matte, ett nytt hem. Jag hämtar grannens två hönor och tupp och för samman dem med den överlevande hönan. Det går över förväntan, även om min höna är frustrerad över allt som händer. Så småningom sitter de fyra tillsammans på sittpinnen inne i hönsrummet. 

hona2 180402Enligt förra ägaren ska denna höna vara dominant, men det märker jag inget av.

tupp180402Tuppen är liten och har en grann fjäderdräkt.

honornatt180402De tre hönorna och tuppen slår sig till ro för natten och sitter tätt samman inne i hönsrummet.

 

hona3 180402Den överlevande hönan blir nervös när de nya kommer.

hona4 180402En ny höna är vackert brandgul.

Jag har tätat hålet i hönsgården och hittade flera små glipor som är åtgärdade. Ingången till hönsrummet har jag stängt till för säkerhets skull. Kommer mården in på nytt i natt ska han inte kunna komma hela vägen in i hönsrummet.

2018 04 02

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers