Rent vatten

vatten2Jag har gott om vatten i min brunn och den har aldrig sinat, men kvalitén är inte den bästa. Vattnet är rikt på järn och mangan och på sommaren fäller det ut och det bildas även svavel. Det är inte farligt, men inte gott. Ställer jag en vit tallrik i diskhon med vatten på en timme blir det svarta fläckar. Mina vita kläder är ett minne blott. På vintern duger vattnet, i alla fall om man är van vid det.

Det Blå husets vatten är däremot sju resor värre än gårdens. Det vattnet luktar så mycket svavel att man inte ens vill tvätta sig i det. Jag måste göra något åt det. Efter att ha sökt på Internet och pratat med min granne, Fredrik, kommer jag fram till att konsultera Jädra Rent Vatten. Försäljaren får vattenanalyserna från båda husen och han skräddarsyr en anläggning till vardera huset. Kalnar VVS i Färjestaden installerar allt och både de och jag är nöjda. Bra installationsanvisningar och rent vatten i kranarna. 

För Carolina, som hyr det Blåa huset, är det rena aha-upplevelsen när hon kommer hem på eftermiddagen.

vatten1

I mitt gula hus är det den blå tankern som är ny. Det är ett CA+ filter, ett vattenfilter mot järn, mangan, svavelväte och partiklar.

Jag hade sedan tidigare avhärdningsfilter i den vita behållaren.

 

vatten3

Det Blåa huset fick flera aparater. Utöver ett CA+ filter även filter för avhärdning och UV-filter.

 

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers