UELN-nummer

ueln3

För ett halvår sedan visste jag inte att det fanns något som heter UELN, men det är som ett personnummer fast för hästar. Universal Equine Lifetime Number. Staten har beslutat att alla hästar ska registreras med sitt UELN på Jordbruksverket senast den 1 oktober i år. Den 29 september satte jag mig vid datorn för att registrera. Alla hästar som är på gården, utom Teitur , Assa,Tjorven och Windy är nu registrerade hos Jordbruksverket.

Teitur åker hem i veckan och det kändes onödigt. Assa är i Tyskland!? Hör och häpna, men det är hon enligt sitt UELN-nr. SIF:s avelskansli har ursäktat sig och registrerar om hennne. Windy och Tjorven går under radarn. 

Så här står det på Jordbruksverkets webbplats:

"Du som är ansvarig för en plats med hästar ska registrera den hos Jordbruksverket senast den 1 oktober. Vi kallar platsen för anläggning. Det gäller både små och stora stall, ridskolor, beten m.m. och det gäller även dig som har hästar i hobbysyfte. Du som hyr stallplats behöver inte registrera något utan det är den som driver anläggningen som ska göra det."

 

ueln1

ueln2

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers