Inget kvitto

plast 8448Gammal ensilageplast får man inte slänga på den kommunala återvinningsanläggningen och man måste göra sig av med plasten på ordnat sätt. Både för att få EU-stöd och för att ingen vill ha gammal plast liggande och skräpa. Svensk Ensilageplast Retur är en ideell branschförening som tar hand om plasten och den finansieras genom ett påslag vid inköp av plasten.

Insamlingen av plast sker alltid i april och jag brukar ha koll på när det är dags. Men ... I år är insamlingen på Öland redan i slutet av mars och jag blir varse detta den 3:e april. Attans också! Jag ringer till Camilla, som ansvarar för insamlingen, och frågar om jag kan lämna idag. Det är ju måndag och insamlingen slutade i lördags. Det måste väl gå bra? Nja, säger Camilla. Du kan inte få något kvitto och jag vill vara säker på att plasten är fri från nät.

Vi kommer överens om att jag skickar en bild på plasten. Men något kvitto får jag inte. Sagt och gjort. Jag har god ordning på plasten. Stallplasten ligger inomhus och den på Jutan i ett förråd under tak.

plast 8447

Det blir två vändor med plast till insamlingen strax söder om Gårdby.

2023 04 03

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers